Loopstoel online kopen

‘Slechte’ loopstoeltjes bestaan eigenlijk niet. Alle loopstoelen dienen aan bepaalde veiligheidsvoorschriften te voldoen voordat ze verkocht mogen worden. Er zijn echter nog wel oudere, tweedehands modellen op de markt verkrijgbaar die niet aan alle voorschriften voldoen. Het wordt dan ook niet aangeraden om een tweedehands loopstoel te kopen.

Online producten kopen kan voordeliger en gemakkelijker zijn. Voor alle babyproducten wordt echter wel aangeraden om eerste even in een babyzaak te gaan kijken, zodat u producten makkelijk kan vergelijken en testen. Als u in een babywinkel een loopstoel gaat bekijken, wordt aangeraden om vooraf na te denken over de kenmerken van de gewenste loopstoel. Heeft u een kamer met een afstapje, een trap of iets dergelijks, zorg er dan voor dat er stoppers op een loopstoel zitten. Zo voorkomt u dat uw kindje een lelijke val maakt. Verder vind u de kleur of het design misschien belangrijk. Loopstoelen worden vaak in de woonkamer gebruikt en soms vinden mensen het belangrijk dat een loopstoel (enigszins) in het interieur past. Misschien vind u het wel leuk als de loopstoel ontzettend veel kleuren heeft, of een thema zoals race, hartjes, DJ en noem het maar op. Veiligheid staat natuurlijk voorop.

Waar let ik op bij het online kopen?* De prijs.

Vele internetaanbieders hebben verschillende prijzen voor exact dezelfde loopstoel. Wellicht is uw loopstoel net in de aanbieding bij een bepaalde (internet) winkel.

* Garantie.

Omdat u met verschillende aanbieders te maken heeft, kan de garantietermijn verschillen. Op alle producten is vaak een fabrieksgarantie, maar sommige winkels bieden een extra garantie aan, let hier dus goed op.

* Levertijd.

Soms kan een artikel de volgende dag al bezorgd worden, soms moet een artikel nog besteld worden en dan kan het dus langer duren. Bedenk van tevoren wanneer u de loopstoel nodig heeft.

* Verzendkosten.

Ook de verzendkosten kunnen per (internet) winkel verschillen. Er zijn immers meerdere koeriers- en post bedrijven. Soms kan het ook zijn dat een winkel een overeenkomst heeft met zijn bezorger, waardoor verzenden goedkoper wordt of een winkel heeft zijn eigen bezorgdienst.

* Voorwaarden.

Lees van elke aanbieder goed de voorwaarden door. Kijk of het makkelijk is om een artikel terug te sturen als het niet aan uw wensen voldoet en kijk hoe de betalingsvoorwaarden zijn.

Betaling

Helaas is het zo dat niet elk (internet) bedrijf te vertrouwen is. Dit geldt echter ook voor klanten! Vele mensen bestellen iets en betalen het niet of veel te laat. Om dit te voorkomen maken veel webwinkels gebruik van IDEAL (direct online betalen via uw eigen bank), creditcard of automatische afboeking. Twijfelt u over de betrouwbaarheid van een bedrijf, neem dan eerst contact op met het bedrijf, lees recensies of kijk of u de loopstoel niet beter ergens anders kunt bestellen. Een goed alternatief is het verzenden onder rembours. U betaalt dan wel wat meer, maar u betaalt pas wanneer de bezorger voor de deur staat met het artikel.

Betrouwbare internetwinkels

Bestaande winkels (zoals prenatal, babydump, babypark enzovoort) zijn vaak betrouwbaar. Het grootste voordeel is dat u, mocht er iets mis zijn met uw artikel ook naar de winkel kan gaan.

Waar moet ik op letten bij een loopstoel?

Wat erg belangrijk is, is dat het zitje op de goede hoogte gemaakt wordt. Het zitje is in meerdere hoogtes te verstellen. Zorg ervoor dat uw kindje met de volledige voetjes bij de grond kan, van teen tot aan hiel. Als hij of zij alleen met zijn of haar teentjes bij de grond kan komen, bestaat de kans dat het kindje in een later stadium ook liever op de tenen loopt. Dit is hij of zij dan namelijk gewend. Daarnaast is een te hoge stoel slecht voor de heupen.