Loopstoelen in het algemeen

Loopstoelen zijn goed voor de ontwikkeling van uw kindje, mits de loopstoel op correcte wijze gebruikt wordt. Het kindje leert op een leuke manier om te lopen en kan de woonkamer (of elke andere ruimte) op een veilige en speelse manier ontdekken. Voor de ouder is het een momentje van rust, even de handen vrij en tijd voor andere dingen. Op de meeste loopstoelen zit elektronisch speelgoed met geluidjes. Vaak zit er een stuurtje op, zodat het net lijkt of je baby een klein autootje aan het besturen is.

Veiligheid

Wat erg belangrijk is, is dat het zitje op de goede hoogte gemaakt wordt.. Zorg ervoor dat uw kindje met de volledige voetjes bij de grond kan, van teen tot aan hiel. Als hij of zij alleen met zijn of haar teentjes bij de grond kan komen, bestaat de kans dat het kindje in een later stadium ook liever op de tenen loopt. Dit is hij of zij dan namelijk gewend. Daarnaast is een te hoge stoel slecht voor de heupen. Er zijn diverse loopstoelen te verkrijgen. Een erg leuke is de Nijntje loopstoel van het merk Topmark. Deze zeer luxe, rode loopstoel voldoet aan alle eisen die je als ouder zijnde aan een loopstoeltje zou moeten stellen.

Uiterlijk van de Nijntje loopstoel

Het frame van de loopstoel is gebroken wit van kleur met aan de voorkant een kleine tekening van Nijntje in het zwart. De rode kleur van de wieltjes komt terug in het dashboard en in de bekleding, deze zijn beide ook rood. In de bekleding zit een grotere tekening van Nijntje, met een rood/ wit shirt aan. De naden van de bekleding zijn van wit draad gemaakt, wat voor een speels effect zorgt. Op het dasboard zitten vijf verschillende speelitems, in diverse kleuren. Zo kan je baby, trekken, draaien, geluidjes horen en voelen. Ideaal als hij of zij even uit moet rusten van het vele wandelen.

Kenmerken

* Vanaf 6 maanden, mits de baby zelfstandig kan zitten

* Er zit een blokkeersysteem op voor trappen, afstapjes enz.

* Onder het loopstoeltje zitten 4 zwenkwielen, zodat alles te ontdekken is

* Het frame is inklapbaar en dus makkelijk op te bergen/mee te nemen

* De zithoogte is in 4 posities verstelbaar

* De bekleding is afneembaar * De bekleding is wasbaar

* Voor extra steun is er een hoge rug gemaakt

* Je kindje kan erin totdat hij of zij 12 kg weegt

* Is een goed onderdeel van het ‘leren lopen’

* Batterijen worden niet meegeleverd

Nijntje

Nijntje is een welbekend figuur in de kinderwereld. Buiten de honderden boekjes, bestaan er ook ontzettend veel knuffels, mobiles, meubelen, tekenfilms, lampen en andere dingen van Nijntje. Nijntje denkt niet alleen mee met de kinderen, maar ook met de ouder. Zo is er een knuffellijn in zwart/wit en wordt het geen warboel aan kleuren in de kinderkamer. De loopstoel van Nijntje is, met zijn twee kleuren, erg rustig. Dit kan een gunstig effect hebben op kleine kinderen en past bijna overal bij. Jongens en meisjes vinden Nijntje leuk en omdat rood een unisex kleur is, is deze loopstoel geschikt voor beide geslachten.