Het inrichten van de babykamer

Bij het inrichten van de babykamer komt elke ouder voor vele vraagstukken te staan. Het meubilair bepaalt tegenwoordig niet meer de sfeer in een kinderkamer. Ouders gebruiken vaak een bijzonder soort behang, een aparte kleur verf, een muurschildering of een aparte vloer als sfeer indicatie. Soms weten ouders van tevoren of ze een jongen of meisje krijgen en wordt de kamer blauw of roze gemaakt. Voor ouders die geen geslacht weten, worden vaak algemenere kleuren gebruikt, zoals rood of groen. De kamer wordt volledig aangekleed met accessoires zoals gordijnen, mandjes, knuffels, lampen en schilderijen om de sfeer compleet te maken. Vaak wordt alles in dezelfde stijl bij elkaar gezocht, maar een loopstoel ontbreekt hier vaak in. En dat terwijl een loopstoel vrij veel ruimte in neemt en een prominente plaats in de kamer aanneemt. Daarnaast is een loopstoel leuk om naar te kijken en er zijn zoveel verschillende stoelen op de markt, dat het vaak een aanvulling is op de kinderkamer.

Thema

Veel kinderkamers worden ingericht met een thema. Dit kan een thema van kleur zijn (BV roze bij een meisje), een thema zoals een 'attractie' (zoals een circus), een thema met een dier (bijvoorbeeld een kamer met allemaal koeien details) of een thema met een bekend kinderfiguur (bijvoorbeeld Bumba, een Disney figuur, Sesamstraat enzovoort).

Wat de aanstaande ouder ook kiest, hij of zij zal zo veel mogelijk details over dit onderwerp willen verzamelen.

Veel ouders kiezen er ook voor om een rustige kamer te maken, zonder te veel kleur en poespas. Of een erg moderne kamer, met strakke lijnen en één hoofdkleur. Wat u ook kiest, de kans is groot dat u een geschikt loopstoeltje kan vinden die er perfect bij past. Hieronder sommen we drie totaal verschillende loopstoeltjes op die perfect bij een bepaalde inrichting horen.

Meisjes/jongens kamer

'''Meisjeskamers''' zijn vaak roze met prinses achtige details. Veelal wordt er gebruik gemaakt van hartjes, bloemetjes, kroontjes enzovoort. Speciaal voor meisjes heeft het merk Topmark een loopstoel ontwikkeld met een hartjespatroon. De gehele stoel is roze met wit van kleur en de bekleding bestaat uit een roze stof met talloze hartjes. De ideale wandelstoel voor het echte 'meisje meisje'!

Topmark heeft ook echte race stoelen voor een '''jongenskamer'''. Deze kamers worden vaak met blauwe, stoere kleuren ingericht en veelal wordt er gebruik gemaakt van auto's, vrachtwagens enz. Topmark heeft een echte race stoel die perfect geschikt is voor de kleine, stoere man.

Moderne/strakke kamers

Voor de ouder die houdt van moderne en strakke lijnen is de Babideal airplane wellicht geschikt. Door het uiterlijk van een vliegtuig (inclusief propeller aan de voorkant!) is deze moderne loopstoel geschikt voor de moderne kinderkamer. Blauw en geel zijn de hoofdkleuren van deze loopstoel en verder wordt de stoel rustig gehouden door te werken met pasteltinten. Hoe dan ook is dit een uitdaging voor uw kleine piloot, want er zitten alsnog uitdagende speeltjes en geluidjes op!

Thema kamer - Aquarium

Is jouw babykamer vol met visjes en andere dieren uit het water? Dan is de Chicco Dance Sea Dreams loopstoel wellicht iets voor jou. Door zijn uitstraling, is het net alsof je kindje midden in een aquarium zit! Met bubbeltjes en visjes op de bekleding, de blauw met groene (water) kleuren en de spelletjes, is deze loopstoel super geschikt voor een kamer met het thema: Aquarium.

Moderne, strakke kamer