Waarvoor dient een loopstoel?

Een loopstoel is ideaal voor het nieuwsgierige kindje dat niet voortdurend in de box wil zitten. Als kinderen eenmaal gaan kruipen zijn er echter genoeg gevaren in een huis, denk aan stopcontacten, plinten en losse elementen in een (open) kast. Wilt u dat uw kindje toch uw huiskamer kan verkennen, maar dan op een veilige manier die hen ook stimuleert om te lopen? Dan is een loopstoel een ideale oplossing. Uw kindje kan hierin veilig uw huiskamer verkennen, kan spelen met het speelgoed dat op een loopstoel bevestigd zit en zal op een verantwoorde manier langzaam leren lopen, zonder hulp van de ouder. Let er echter wel op dat kinderen op een gegeven moment flink veel vaart gaan maken en dus tegen meubels aan kunnen botsen. Voor uw kindje kan dit geen kwaad, er zit namelijk een flink stuk plastic tussen uw kindje en het meubelstuk. Uw meubels kunnen echter wel wat krasjes oplopen.

Chicco Loopstoel Candy

De loopstoelen van Chicco zijn, met hun kleurige uitstraling, een lust voor het oog. Zowel de ouder als het kind zullen veel plezier beleven aan deze stoel. De adviesprijs van de Chicco Candy is €79,-. De stoel is groen van kleur, met oranje en blauwe accenten. De bekleding bestaat uit talloze vrolijke stippen, voor een vrolijk aangezicht. Op het dasbord zitten speeltjes en knopjes waar geluid onder zit, zodat uw kindje zich niet snel zal vervelen. Het vrolijk gekleurde zitje is in hoogte verstelbaar en de kinderstoel is gemakkelijk in en uit te vouwen en daardoor gemakkelijk op te bergen in huis. Bovendien past de loopstoel praktisch plat in de kofferbak van uw auto, waardoor u hem gemakkelijk mee kan nemen voor een logeerpartijtje of op vakantie. Deze kinderstoel is te gebruiken voor kinderen vanaf ongeveer 6 maanden totdat hij of zij ongeveer 12 kilo weegt.

Veiligheid Chicco loopstoel

Onder de loopstoel zitten vier oranjekleurige wieltjes en er zitten zes stoppers onder. Een stopper zorgt ervoor dat de loopstoel bij een trap of afstapje direct geblokkeerd wordt. Hierdoor zal de kleine nooit met stoel en al van de trap af vallen.

Waar moet ik op letten bij een loopstoel?

Wat erg belangrijk is, is dat het zitje op de goede hoogte gemaakt wordt. Het zitje is in meerdere hoogtes te verstellen. Zorg ervoor dat uw kindje met de volledige voetjes bij de grond kan, van teen tot aan hiel. Als hij of zij alleen met zijn of haar teentjes bij de grond kan komen, bestaat de kans dat het kindje in een later stadium ook liever op de tenen loopt. Dit is hij of zij dan namelijk gewend. Daarnaast is een te hoge stoel slecht voor de heupen.

Extra artikelen die ik nodig heb

De loopstoel wordt in zijn geheel geleverd en er zijn geen overige accessoires voor verkrijgbaar. U kunt de stoel natuurlijk wel zelf interessant houden door knuffeltjes of ander speelgoed van uw baby te bevestigen. Het enige wat u wel nodig heeft zijn vier AA batterijen voor de geluidjes. Deze zijn veilig verstopt voor uw kleine en makkelijk te verwisselen.