Waarom een campingbed?

Een campingbed doet vermoeden dat het alleen handig is op een camping. Dit is natuurlijk niet waar. Een camping bed of een reiswiegje is in meerdere situaties erg handig.

Als je kleine uit logeren gaat, mag je er niet vanuit gaan dat er een ledikant klaar staat. Een campingbed voor baby’s is dan een goed alternatief. Een campingbed voor babies kan je overal mee naartoe nemen en is meestal makkelijk in elkaar te zetten en weer uit elkaar te halen.

Voor een andere vakantie dan een campingvakantie is het ook handig en bovendien kan een campingbed voor babies ook prima dienst doen als box.

Hoe werkt een campingbed?

Een campingbed wordt meestal in een grote tas verkocht. Deze tas is simpel met een rits en hengels, zodat hij makkelijk mee te nemen is. Het campingbed zelf zit vaak in zijn geheel in de tas en goede campingbedden zijn gemakkelijk uit te klappen. Het matrasje is meestal los opgerold in de tas bijgevoegd. Het is simpelweg een kwestie van alle vier de hoeken uitklappen en rechtop zetten. De onderkant en zijkanten volgen dan vanzelf. Het is wel belangrijk om een campingbedje voor babies op dezelfde manier op te maken als een normaal ledikant. Doe om het matrasje een hoeslaken en leg daarop een molton doek voor ongelukjes. Het laken en het dekentje doe je op dezelfde manier als je thuis ook doet. Hou er rekening mee dat het ergens anders kouder of juist warmer kan zijn! Een extra deken is daarom erg handig. Zorg ervoor dat er voldoende beddengoed bij is, want ook bij anderen thuis kan een ongelukje gebeuren, waardoor het beddengoed in de was moet.

Campingbed matras

De matrasjes in een campingbedje voor babies zijn vaak erg dun. Hier hoef je je geen zorgen over te maken. Je kan je kind hier rustig op laten slapen. Harde of dunne matrassen voorkomen wiegendood en bovendien nestelt je baby zich nog niet in een matras, zoals jij dat graag doet. Hij of zij zal het verschil niet merken. Omdat je baby nog flexibel is, zal hij of zij echt geen last krijgen van een pijnlijk ruggetje, schouders of heupjes. Kussens zijn tot een jaar of drie niet nodig bij kinderen. Een kussensloop op de plek waar het hoofdje ligt kan wel handig zijn, zeker als je kindje relatief veel spuugt.

Kleuren campingbed

Een campingbed voor baby’s is verkrijgbaar in meerdere kleuren. Denk vooral om vlekken en dergelijke. Op een camping is de kans op vlekken groter, ook als je het campingbedje voor babies als box gebruikt, zullen er sneller vlekken ontstaan. Kies een print of kleur die niet te druk is, zodat je kindje niet te veel geprikkeld wordt. Het is immers de bedoeling dat hij of zij gaat slapen!

Gemak campingbedje

Omdat een campingbedje niet al te veel weegt en meestal makkelijk in en uit elkaar te klappen is (oefen dit in de winkel!!), is het gemakkelijk mee te nemen. Hou er rekening mee dat de bodem vaak niet in de hoogte verstelbaar is en je dus meer en vaker zal moeten bukken als je bij je kleintje wilt. Doordat een campingbedje voor babies gemakkelijk op te vouwen is, neemt het thuis niet veel ruimte in. Op een kast of onder het bed kan prima.