Babykamer uitzet

Voor de uitzet van een babykamer heeft u erg veel spullen nodig. Buiten de 'standaard' dingen als een ledikant, een commode, een kledingkast en een bedje, zijn er ook talloze andere dingen waar u aan moet denken. U heeft alles voor het slapen nodig (o.a. een slaapzak, dekentje, lakens, onderlakens, hoeslakens). Voor de commode heeft u (behalve een berg luiers) ook een verschoonkussen met hoeslakens nodig, hydrofiele luiers voor het afdrogen, baby producten van bijvoorbeeld Zwitsal en opberg faciliteiten nodig.

Bij de kledingkast

De kledingkast moet natuurlijk gevuld worden met de leukste kinderkleding in diverse maten. U weet immers nooit hoe groot uw kindje precies is als hij of zij geboren wordt. Daarnaast dient u sokjes, slofjes, mutsjes en rompertjes klaar te hebben liggen.

Een badje met producten is ook belangrijk en verder dient u speciale baby kruiken in huis te hebben voor de eerste weken. Uw kleintje kan zichzelf dan nog niet goed warm houden en heeft daar hulp bij nodig. De kraamverzorgster zal u hier meer informatie over geven, maar het is wel belangrijk om alvast in huis te hebben. Dit zijn allemaal dingen die noodzakelijk zijn in een babykamer.

Extra's in een babykamer

Naast de noodzakelijke items, vind u het misschien leuk om extra dingen in de kamer te zetten. Denk hierbij aan een schommelstoel voor het voeden, een vrolijk vloerkleed, een box voor speelgoed of een loopstoel. Allemaal extraatjes om de kamer voor jezelf en voor je kleine net wat aantrekkelijker te maken. Vele ouders denken dat kinderen alleen maar slapen en verschoond worden op hun kamertje, maar het tegendeel is waar. Waar laat u de kleine als u zelf onder de douche gaat, uw haar en make-up doet of u aan gaat kleden? Een loopstoel is dan de ideale oplossing. De kleine kan rondlopen in zijn eigen kamertje en zijn wereldje verkennen. Een loopstoel neemt u makkelijk mee naar beneden, zodat u daar ook af en toe uw handen vrij heeft.

Waar let ik op?

Allereerst moet een loopstoel veilig zijn, dat spreekt voor zich. Loopstoelen moeten aan bepaalde voorwaarden voldoen voordat ze verkocht mogen worden, dus als u een nieuwe loopstoel koopt, hoeft u niet bang te zijn dat de stoel niet veilig is. Een groot verschil is wel dat sommige loopstoelen een blokkering hebben voor trappen en afstapjes. Is dat in uw huis ook nodig, hou hier dan rekening mee bij het kopen.

Voordelen loopstoel

De voordelen van een loopstoel op een rijtje

  • Uw kind leert sneller lopen
  • U hebt af en toe uw handen vrij
  • Uw kind kan de wereld makkelijker ontdekken
  • Uw kind kan bij u komen als hij dat graag wil

Nadelen loopstoel

De nadelen van een loopstoel op een rijtje

  • Als de kinderstoel niet goed is qua hoogte is dit slecht voor de heupjes
  • Sommige experts zeggen dat een kind gaat lopen als hij daar (lichamelijk) klaar voor is, dat je een kindje niet kan 'dwingen'
  • Niet alle meubelen blijven heel en er ontstaan krasjes
  • Een loopstoel neemt vrij veel ruimte in